Nga Angela Kasner tek Angela Merkel: Parabola e Kancelares

Nga Angela Kasner tek Angela Merkel Megjithëse Angela është një grua nga Lindja, ajo ka lindur me 17 korrik 1954 në Hamburg të Gjermanisë Perëndimore....

Pse ekziston lufta valutore

Lufta valutore është vazhdimi i proteksionizmit me mjete të tjera. Vendi që ul koeficentin e këmbimit, çmimin e valutës së tij në raport me...

Tri propozime për rilançimin e Bashkimit Europian

Vala e pesimizmit mbi të ardhmen e bashkimit Europian, që i detyrohet presionit preokupues të të ashtuquajturave forca populiste euroskeptike, në mos antikomunitare, duket...

“Vëllazëria e gjakut”

Kina dhe Koreja e Veriut nuk janë të lidhura vetëm nga pikëpamja gjeografike, duke ndarë një kufi prej 1420 kilometrash: në fakt, qysh nga...

Po sikur Barcelona (e pavarur), të mos luante më në Champions League? Ja skenarët

Shkëputja e eventuale e Katalonjës mund të ketë pasoja të bujshme mbi fatin e ekipit blaugrana. Nga grindjet mbi të drejtat televizive tek përjashtimi...

Ndërtimi i botës së “Game of Thrones”, sipas koncepteve kyçe të marrëdhënieve ndërkombëtare

Në përfaqësimin hobsian të gjendjes së natyrës jeta njerëzore është «vetmitare, mjerane, e shpifur, e vrazhdë dhe e shkurtër». Ky imazh i korredpondon përshkrimit...

Katalonja midis indipendentizmit dhe kushtetutës. Ja nga lind përplasja e përjetshme

Pyetje-përgjigje sqaruese mbi atë që po ndodh në Katalonjë. A është i ligjshëm referendum i 1 tetorit?   Gjykata Kushtetuese spanjolle e ka pezulluar ligjin e...

Shpirti gjerman i Amerikës

Vala e parë migratore e ardhur midis Shtatëqindës dhe Tetëqindës nga Europa gjermanishtfolëse ka pasur një impakt të madh ndaj gjenezës së Shteteve të...

INTERVISTA / Daniel Pipes: Politika merkeliane e emigracionit është shumë e gabuar

Zoti Pipes, ju keni shkruar se vendimi i Angela Merkel për ta hapur kufirin për mbi 1 milion emigrantë në 2015 “ka gjasa se...

“Jetoj në një shtëpi 54 metra katrore, bashkë më dy fëmijët dhe prindërit e...

Në qershor të 1991, Presidenti i ardhshëm rus Vladimir Putin shkoi të punojë për kryebashkiakun e Leningradit: ishte Shef i Komitetit për Marrëdhëniet e...