LATEST ARTICLES

Saramago tregon Saramago

Autobiografia Kam lindur në një familje fshatarësh pa tokë në Azinhaga, një fshat i vogël i nodhur në provincën Ribatejo, në bregun e djathtë e...

Afganistani, një déjà vu

Rënia e Sajgonit, lufta midis Maos dhe Çian Kai Shisë, revolucioni islamik në Iran. Represionet e kujt fiton pas arratisjes së të tjerëve dhe...

Të gjitha gënjeshtrat supersonike të Xi

Flet Edward Luttwak Intervistë me strategun amerikan: raketa supersonike kineze nmjë armë e fuqishme, por e papërdorshme, e vështirë të godasë objektiva në lëvizje. Nga...

Lufta e Tretë Botërore është tashmë këtu: si funksionon Cyber Warfare

Çdo ditë zhvillohet një luftë e heshtur, një luftë që nuk derdh gjak, por që shkakton qindramijëra viktima, një luftë në të cilën fushëbeteja...

Nili i mosdakordësisë

Historiani grek Herodot e quajti Egjiptin si «një dhuratë të Nilit». Në distancën e 25 shekujve, pohimi i “babait të historisë ” është ende...

Reportazh nga Kosova: Intervistë me komandantin e misionit KFOR, gjeneralin Franco Federici

Aktualisht komandanti i Kosovo Force – KFOR, një kontigjent shumëkombësh i përbërë nga 28 vende, është gjenerali i divizionit Franco Federici, oficer me përvojë...

Si Dinasta Qing e bashkoi Tajvanin

Në vitin 1644, Dinastia Qing bashkoi veriun e Kinës, ndërsa pushtimi i jugut të vendit u zvarrit gjatë gjithë mbretërimit të perandorit Shunzhi (1643...

Marrëdhëniet e komplikuara midis një Rusie të pakënaqur dhe një Europe të përçarë

Ashtu si në 2014, Rusia është kthyer në qendër të vëmendjes në vijim të ngjarjeve të mirënjohura që kanë parë të përfshirë opozitarin Alexei...

Si formohen qeveritë gjermane

Kushtetuta e Republikës Federale Gjermane është baza juridike e zgjedhjes së “Kancelarit Federal”, i pajisur me pushtete të gjera në kuadrin e qeverisë së...

North Stream 2: Lufta e Shteteve të Bashkuara me Rusinë, në kurrizin e europianëve

Projekti North Stream 2 (NS2) përfaqëson 50 miliard metra kub gaz në vit. Edhe pse objektivat e carbon neutrality e kanë modifikuar kuotën e...