Ekonomi

Ekonomi

Pika të forta dhe dobësi të rigjallërimit europian

Bashkimi Europian e ka tejkaluar krizën e prodhuar nga pandemia e Covid-19 shumë më mirë nga sa mund të frikësohej fillimisht. Pas hezitimeve dhe...

Robert Mundell dhe eurozona

Robert A. Mundell, që ka ndërruar jetë pak kohë më parë në Itali, ka qenë një ekonomist kanadez i njohur sidomos për studimet e...

Sa kushton tranzicioni energjitik?

Bashkimi Europian propozon që t'i ulë emetimet e gazit karbonik brenda vitit 2050. Një studio nga Brukseli dhe kompania e konsulencës McKinsey kërkojnë të...

Ari i Moskës

Gjatë 5 viteve të fundit Rusia ka shpenzuar më shumë se 40 miliard dollarë për të ngritur një rezervë ari të fuqishme, duke u...

A është aktual Ronald Reagan?

Tekstet e Milton Friedman, nxënësit e Shkollës së Çikagos, mësimet e Ronald Reagan dhe kufijtë e një shteti sipërmarrës. Një rilexim i Ronald Reagan mund...

Vetmia e kapitalizmit, i ndarë midis Lindjes dhe Perëndimit

Intervistë me ekonomistin Branko Milanoviç Kapitalizmi është sistemi i vetëm ekonomik që i ka mbijetuar përfundimit të Luftës së Ftohtë. Kjo është teza e ekonomistit...

Sulmi financiar si kërcënim aktual në ndeshjen SHBA – Kinë

Blerja konstante dhe masive e dollarëve dhe e bonove të thesarit amerikane nga ana e Kinës ka ngjallur preokupime rreth gjendjes prej vendi “debitor”...

Pse proteston Franca

Reforma e pensioneve e dëshiruar nga Emmanuel Macron ka provokuar valën më të madhe e më popullore të grevave e viteve të fundit. Sipas...

BlackRock: Pushteti okult që dominon të gjithë financën europiane

Anekdota vjen nga një ish punonjëse e BlackRock: i ardhur mbi Atlantik në udhëtim drejt Europës, Larry Fink, CEO-ja dhe themeluesi i BlackRock, i...

Viktimat e reja e Fondit Monetar Ndërkombëtar

Në vitin 2013 FMN-ja ka pranuar se i ka “nënvlerësuar” efektet e rreptësisë financiare ndaj Greqisë. Por në harkun e pak viteve ka firmosur...
0FansLike
69,211FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS