Teknologji

Teknologji

Gjueti fantazmës

Sulmi Armiqtë e botnet-eve janë një grup i ngushtë inxhinierësh dhe specialistësh sigurie që vetëquhen me krenari “gardianët e internetit” dhe punojnë që...

Gjueti fantazmës

Një haker rus pa fytyrë vjedh miliona dollarë nga banka dhe llogari bankare nga e gjithë vota. Është hajduti më i pasur, një hyjni...

«Interneti i ka bërë të gjithë të papjekur»

Jaron Lanier: «Le ta azhornojmë kapitalizmin, të dhënat që japim duhen paguar» «Mënyra me të cilën kemi future teknologjitë dixhitale në jetët tona e ka...

Historia e Apple? E krijuar nga një agjenci PR-i

Garazhi është sinteza e përkryer e American Dream, i mishëron vetë thelbin dhe, si i tillë do të meritonte një fenomenologji të veçantë. Të...

Algoritmet dhe demokracia

Një intervistë me Michele Mezza Si algoritmet po ndryshojnë botën, Si po e transformojnë gazetarinë, politikën, opinionin publik, demokracinë dhe qytetet tona ku jetojmë. Libri i...

Propaganda e Moskës nuk duhet të ngjallë frikë

Dy raporte mbi aktivitetet rusë në rrjetet sociale në vitin 2016 demonstrojnë se influenca e tyre mbi opinionin publik amerikan ka qenë e kufizuar....

Boeing, FAA dhe pse janë rrëzuar dy avionët 737 MAX-8

Të dielën e kaluar një fluturim i Ethiopian Airlines është rrëzuar, duke shkaktuar vdekjen e të gjithë personave në bord. 5 muaj më parë,...

Lufta e Shteteve të Bashkuara kundër Huawei

Një prej instrumentave për të penguar Huawei ka qenë sigurisht e drejta ekstraterritoriale e vënë në funksionim në vitin 1977 nga Shtetet e Bashkuara...

Kibernosiguria e Yllit të Davidit

Me prodhimin e virusit Stuxnet në 2010, Izraeli u demonstrua superfuqi kibernetike. Qysh atëhere, ka arritur ta ruajë një status të tillë. Nëpërmjet përpjekjes...

Hapa shumë të vegjël për planetin

Konferenca për klimën e Katovicës ka përfunduar me një marrëveshje pozitive, por e pamjaftueshme për ta frenuar ngrohjen globale. Sinjalet e optimizmit vijnë nga...
0FansLike
69,211FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS