Shkence

Shkence

Efektet psikologjike të pandemisë

Kur kanë thënë se me mbarimin e verës do të mund të kthehej tek puna, pasi kam punuar për muaj në smart working, kam...

Nga Trump tek Berlusconi, pse avancon kura monoklonale kundër Covid-19

Flet Fabrizio Landi "Donald Trump po përdor ilaçe kryesore të disponueshme në Shtetet e Bashkuara. Personalisht nuk shoh asgjë të gabuar”, komenton Fabrizio Landi, President...

Nga origjina e pandemisë tek ajo çfarë na pret

Një intervistë me Profesorin Andrea Crisanti Si ka filluar gjithçka? Si është menaxhuar emergjenca? Do vijë shpejt vaksina? Si të lëvizet në frontin e hapjes...

Frika në katror

Matematika është e dobishme, është kudo dhe për disa deri është e bukur. Megjithatë frikëson shumë njerëz, të cilët mezi arrijnë të orientohen në...

Profesor Massimo Clementi: “Zangrillo ka të drejtë, virusi u dobësua. Maskat? Në natyrë janë...

Profesor Clementi, ju dhe Zangrillo jeni vendosur në qendër të furtunës mediatike. (I  pashqetësuar). Pse në furtunë?   Për studimin që keni bërë dhe mbi të cilin...

Çfarë na mësojnë koronavirusët e së kaluarës

Sot 4 koronavirusë janë përgjegjës për ¼ e ftohjeve në të gjithë botën. Por kur infektojnë qeniet njerëzore, për herë të parë ka mundësi...

Si të dalim nga Covid-19?

Në perspektivë, kufizimet për frenimin e pandemisë së Covid-19 rrezikojnë që të shkaktojnë dëme të rënda ekonomike dhe sociale. Por rikthimi në normalitet do...

Koronavirusi dhe Fondacioni Gates

Ka mundësi që askush nuk ka qenë më aktiv në promovimin dhe në financimin e kërkimit lidhur me vaksinat për parandalimin e koronavoruseve se...

David Quammen: Njeriu që ka parashikuar koronavirusin

“Toka nuk është vetëm e njeriut” Amerikan 72 vjeçar nga Ohio, David Quammen është divulguesi shkencor më i lexuar dhe më i dëgjuar i momentit....

Coronavirus: Shkencëtarët në kërkim të përgjigjeve

Çfarë është coronavirus? Coronavirus është një familje virusesh të zakonshme, të quajtur kështu prej pikave në sipërfaqen e tyre që formojnë një lloj kurore....
0FansLike
69,211FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS