Default Category

Default Category

This is a general category which will hold all posts that don't belong to another specific category.

Default Category

Default Category
This is a general category which will hold all posts that don't belong to another specific category.

Bohdan Hmelnickij: Një baba kombi shumë i përkëdhelur

Në sytë e ukrainasve Bohdan Hmelnickij është themeluesi i vendit të tyre. Kurse për Moskën në fakt do të ishte heroi i bashkimit të perandorisë...

Jean-Marie Gustave Le Clézio: Historitë jetojnë nëse janë metise

I lindur në Nicë më 1940, Jean-Marie Gustave Le Clézio është autori francez i gjallë më i përkthyer në botë dhe fitues i Nobelit...

Intervistë me Paul Virilio

Prej 30 vitesh teoricieni kulturor Paul Virilio përsërit në thelb të njëjtën gjë, duke ia përshtatur specifikave të ndryshme në momente të ndryshme. Ndoshta...

Luftëra hapësinore

Orbita e tokës ishte vendi i bashkëpunimit dhe i dialogut, por po kthehet konkurrenca. Qëndron Rusia dhe sidomos Kina.   Si një rreth që mbyllet, saktësisht...

Autenticiteti dhe e shenjta. Një intervistë me Gilles Lipovetsky

Askush si Gilles Lipovetsky (vitlindja 1944) nuk ka arritur në gjithë këto vite t’u bëjë një portret kaq akut shoqërive liberiste dhe demokratike, duke...

Ukrainasit e Izraelit

Presidentë, kryeministra, gjeneralë. Pionierë dhe shkrimtarë. Një pjesë e mirë e shtetit hebraik vjen nga qytetet nën bombat ruse.   Devorah Dayan e përmblodhi historinë e...

Mandati i arrestimit kundër Putinit: ligjshmëri dhe diplomaci

Urdhëri i arrestimit i spikatur i 17 marsit nga Tribunali Penal Ndërkombëtar (ICC) kundër presidentit rus, edhe pse ka shanse të pakta që të...

Inteligjenca artificiale midis revolucionit dhe “guard-rail”

Një intervistë me Paolo Benanti   Paolo Benanti jep Teologji në Universitetin Papnor Gregorian, ka studiuar Inxhinieri dhe prej shumë vitesh merret (edhe) me kryqëzimin midis etikës...

Kosovë – Serbi: Marrëveshja që mund të ndryshojë gjeopolitikën europiane

Kosova dhe Serbia duket se kanë gjetur marrëveshjen që do të mundësojë normalizimin e raporteve të tyre. Mirëkuptimi, vetëm verbal, është arritur më 27...

Pse duhet ta ngadalësojmë zhvillimin e Inteligjencës Artificiale. Apeli i profesor Bengio

Një prej mendjeve më brilante prapa letrës së bashkëfirmosur nga Musk dhe njëmijë ekspertëve të inteligjencës artificiale shpjegon se pse duhet ta frenojmë zhvillimin...
0FansLike
69,211FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS