Histori

Histori

Kërcënimi atomik dhe lufta në Ukrainë

Aneksimi i katër rajoneve ukrainase nga Rusia Në konfliktin midis Rusisë dhe Ukrainës, kërcënimi bërthamor në këto kohët e fundit duket se po bëhet një...

Deti i Zi: Deti i harruar nga Europa

Parë nga Europa Perëndimore, është një element gjeografik periferik dhe gjeopolitikisht margjinal. Pavarësisht kësaj, zona ka qenë gjithmonë me rëndësi të madhe historiko –...

40 vite më parë u zbulua lozha masonike P2: kush ishte Licio Gelli?

Më 17 mars të vitit 1981 u gjet lista e lozhës sekrete me 962 emra anëtarësh. Ja historia e Licio Gelli, nga fashizmi tek...

Verë 1969: Lufta e futbollit midis El Salvadorit dhe Hondurasit

“Soccer War” pa të kundërviheshin El Salvadori dhe Hondurasi, aleatë kundër komunizmit, por rivalë kufitarë dhe në fushën e futbollit. Në origjinën e konfliktit...

E gjithë kokaina që kalon nga Gioa Tauro

Kohët e fundit, 36 persona midis inspektorëve, shkarkuesve dhe autoriteteve doganore janë arrestuar për narkotrafik. Prapa ishte ’ndrangheta, që e shfrytëzon gjithmonë portin detar.   Në...

Historia e harruar e Namibisë

Më shumë se një shekull më parë trupat koloniale gjermane kryen një genocid në Afrikë. Trashëgimtarët e viktimave sot kërkojnë një dëmshpërblim të drejtë.   Hijet...

Bregu i Smeraldtë qan rusët

Sanksionet kundër Rusisë janë një problem për Sardenjën, ku oligarkët shpenzojnë shuma të mëdha, shkruan korrespondentja e televizionit publik finlandez.   Porta e madhe rrëshqitëse prej...

Kulti i San Siros

Të shkatërrohet apo jo stadiumi Meazza? Sgarbi kundër Sala, Inter e Milan të bashkuar. Hetim arkitektoniko – sentimental mbi debatin publik në zhvillim.   Të shpëtohet...

Kaliningradi: Tensione të reja dhe të vjetra në Balltik

Territor tashmë autentikisht rus, i krijuar duke u nisur nga një tabula rasa etnike dhe historike me përjashtimin e gjermanëve të Prusisë Lindore më...

Kështu vdiq e majta gjermane

1933: socialdemokracia kishte shpëtuar vendin, por votuesit nuk i qenë mirënjohës. Përçarjet përpara Hitlerit bënë pjesën tjetër.   Qeveria e re e qendrës së djathtë kishte...
0FansLike
69,211FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS