Filozofi

Filozofi

Alain De Botton: Duhet ta bëjmë më tërheqëse mirësjelljen

Le të çlirohemi nga kurthet e romanticizmit Filozofi sugjeron si të tejkalohet ndrojtja, të rizbulohen ritet e jetës së përditshme dhe të mos biesh në...

Iluministët dhe islami i Francës

Një bashkëbisedim me Olivier Roy, Gilles Kepel dhe Sergio Romano lidhur me Macron, laicitetin, religjionin dhe ekuivokun e atij “separatizmi” që dëshirohet të luftohet.   Pozicionimi...

Ngritja dhe rënia e zyrës

Zyrat qenë vendi i kohës së lirë të institucionalizuar. Drejtuesit kërkonin që të vinin në punë vartësit e tyre, ndërkohë që këta të fundit...

“Të japësh gjykime etike për të kaluarën është e drejtë dhe etike”

Një intervistë me Donald Bloxham Anglezi Donald Bloxham mohon se analiza e ngjarjeve mund të nga një vlerësim që është edhe moral. «E drejtë të...

Amnezia madhe

Përbuzja për të kaluarën dhe obsesioni për të ardhmen. “Kultura jonë rrezikon të kalojë tek fleta e bardhë”. Intervistë me Francis O’Gorman Përbuzje e madhe...

“Një 10% më pak demokraci do të zgjidhte shumë prej problemeve tona”

Është teza e ekonomistit Garret Jones, sipas të cilës demokratizimi i vendimeve ia përmirëson cilësinë, ama deri në një pikë të caktuar, përtej së...

“Duhet të bashkëjetojmë me pasigurinë”

Filozofi Edgar Morin: “Nuk po them se e kam parashikuar këtë pandemi, por prej shumë vitesh them se me degradimin e biosferës tonë, na...

Flet avokati i famshëm Alan Dershowitz

“Në rast se Trump do të ishte dënuar, Shtetet e Bashkuara do të transformoheshin në një demokraci parlamentare europiane, ku Presidenti mund të shkarkohej...

Kundër meritokracisë

Ideja e një shoqërie që vlerëson talentin dhe punën nuk ka bërë të zhduken pabarazitë. Përkundrazi, ka krijuar elita të reja të privilegjuarish. Një...

Michel Onfray: “Teoria e gjinisë përgatit transhumanin, objektiv final i kapitalizmit”

Eseisti dhe filozofi Michel Onfray çon për shtyp një libër në të cilin ndërton një teori të diktaturës duke u mbështetur në veprën e...
0FansLike
66,550FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS