Default Category

Default Category

This is a general category which will hold all posts that don't belong to another specific category.

Default Category

Default Category
This is a general category which will hold all posts that don't belong to another specific category.

“Nuk jemi skllevër të teknologjisë, por padronët e saj”

Nuk jemi të destinuar që t’u nënshtrohemi superfuqisë së makinave, teknologjia nuk është tjetërsim, por zbulim i humanes, automatizimi na ka çliruar dhe do...

Wikileaks dhe sekretet e luftës në Afganistan

Në “Afghan War Logs” të zbuluara nga organizata e Julian Assange një copëz e vërtete e paprecedent lidhur me konfliktin afganas. Më 25 korrik...

Një intervistë me Charles “Chas” Freeman

Mirëdita zoti Freeman. Ju falenderoj për gadishmërinë që t’u përgjigjeni pyetjeve të mia. Po ju bëj të parën: më 1972 ju ishit pjesë e...

Afghanistani: Një histori e shkurtër

Pamjet e rënies së shpejtë të qeverisë afganase të krijuar nga Shtetet e Bashkuara e nga fuqitë perëndimore dhe i pasojave dramatike të tërheqjes...

Si Shtetet e Bashkuara, Kina, India, Pakistani dhe Rusia po rimodelojnë Azinë Jugore

Është për t’u pritur që Shtetet e Bashkuara ta fryjnë të ashtuquajturin “kërcënim kinez” për të siguruar Indinë rreth impenjimit të saj në “Old...

Wagner në shkretëtirë

Çfarë kërkojnë rusët në Cirenaica Vitet e fundit Moska ka rifituar pozicione të lashta në Lindje të Mesme, në Afrikën Veriore dhe ka ndërtuar të...

Kolapsi afganas, episodi final

Kolapsi afganas, episodi final   Dy të rënët e fundit amerikanë në luftime i përkasin shkurtit të 2020. Qenë vetëm 2500 dhe qëndronin të mbyllur në...

Historia sekrete e Bashkimit Europian (pjesa e katërt)

Impakti i ACUE Pavarësisht se regjistrat e ACUE janë të hapura për publikun, natyra e saktë e punës së dhe burimet e të gjitha financimeve...

Historia sekrete e Bashkimit Europian (pjesa e tretë)

ACUE në Shtetet e Bashkuara Është e mundur të individualizohet ky theksim në rritje mbi publicitetin dhe propagandën qysh më 1950, në mënyrë të veçantë...

Historia sekrete e Bashkimit Europian (pjesa e dytë)

Stabilizimi i Lëvizjes Europiane Paradoksalisht, megjithëse intensiteti i mbështetjes së ACUE ndaj aktiviteteve në Europë e arriti kulmin e vetëm pas 1952, e pati...
0FansLike
69,211FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS