Autorët Posts by Periskopi

Periskopi

901 POSTS 0 COMMENTS

Një rrëfim për UDB-në, agjencinë e spiunazhit më pak të njohur...

UDB-ja është ndoshta agjencia më pak e njohur e spiunazhit e Luftës sëe Ftohtë. Ajo mbetet influente, pavarësisht shpërbërjes së vendit të cilin u...

Nacionalizmi autoritar, jo populizmi, është kërcënimi real për demokracinë

Populizmi është ndoshta koncepti më i mbivlerësuar sot. Supozimi se populizmi po kërcënon të destabilizojë regjimet demokratike në Europë gëlon si në media, ashtu...

“Kur vranë Pablon”. Flet autori i librit që frymëzoi “Narcos”

Flet Mark Bowden, autori i librit investigative mbi Pablo Escobar që ka frymëzuar serialin televiziv “Narcos”: “Luftimi i karteleve të drogës sot është shumë...

Venezuela, një pikëpyetje e madhe

Vendi latinoamerikan nuk arrin të dalë nga kriza, edhe pse qeveri dhe opozitë e deformojnë realitetin, mjafton që të sigurojnë një avantazh politik   Me 5...

Roberto Baggio Forever

"E rimendoj akoma penalltinë e gabuar në finale e USA ’94 kundër Brazilit. Hidhërimi nuk më është pakësuar, nuk do të më kalojë kurrë....

Spiunë gjermanë

  Nuk spiunohen miqtë… “Spiunimi i miqve është një gjë e papranueshme, nuk mund të tolerohet”. Ishte e tërbuar Angela Merkel në 2013, kur revista “Der...

Ana e errët e inteligjencës

Inteligjenca artificiale bazohet mbi një teknologji që u mundëson kompjuterëve të mësojnë vetë. Por ka një problem: vetë kërkuesit që e kanë projektuar nuk...

Algoritmi i pushimeve

    Vitet e fundit Portugalia është bërë një prej destinacioneve më të preferuara të turistëve nga e gjithë bota. Merita është edhe e një strategjie...

Faji është i gjeneratës tonë

  Me 29 maj kam mbushur të 60-at. Vazhdojnë të më thonë se nuk është e rëndë, se të 60-at janë 40-shat, 25-shat apo 37-shat...

Perdja e Hekurt e rrëzuar nga Izraeli

Lufta e 6 Ditëve e vitit 1967, në të cilën Izraeli shkatërroi fqinjët e tij arabë, i dha njëherazi goditje edhe forcës ushtarake të...