Autorët Posts by Periskopi

Periskopi

826 POSTS 0 COMMENTS

Spiunë gjermanë

  Nuk spiunohen miqtë… “Spiunimi i miqve është një gjë e papranueshme, nuk mund të tolerohet”. Ishte e tërbuar Angela Merkel në 2013, kur revista “Der...

Ana e errët e inteligjencës

Inteligjenca artificiale bazohet mbi një teknologji që u mundëson kompjuterëve të mësojnë vetë. Por ka një problem: vetë kërkuesit që e kanë projektuar nuk...

Algoritmi i pushimeve

    Vitet e fundit Portugalia është bërë një prej destinacioneve më të preferuara të turistëve nga e gjithë bota. Merita është edhe e një strategjie...

Faji është i gjeneratës tonë

  Me 29 maj kam mbushur të 60-at. Vazhdojnë të më thonë se nuk është e rëndë, se të 60-at janë 40-shat, 25-shat apo 37-shat...

Perdja e Hekurt e rrëzuar nga Izraeli

Lufta e 6 Ditëve e vitit 1967, në të cilën Izraeli shkatërroi fqinjët e tij arabë, i dha njëherazi goditje edhe forcës ushtarake të...

Uashington – Berlin – Moskë: Trekëndëshi i pamundur

Protagonizmi i rinovuar rus dhe unilateralizmi amerikan e kompromentojnë politikën tradicionale gjermane të barazlargësisë midis Rusisë dhe Amerikës. Parë nga Kremlini, Gjermania e sotme...