Autorët Posts by Periskopi

Periskopi

727 POSTS 0 COMMENTS

Përreth Detit të Zi

Histori, gjeopolitikë, ekonomi   Në historinë e tij të gjatë, rajoni përreth Detit të Zi ka nohur shumë dominues aziatikë dhe europianë. Aktualisht janë 3 aktorët...

Kisha e së keqes

Vrasja e Shinzo Abe dhe lidhjet e tij me Moonies. Midis pushtetit financiar dhe influencës politike, prej vitesh në Azi sekte dhe kulte ngjallin...

Era e superheronjve i harron heronjtë

Sylvester Stallone rishpiket në moshën 76 vjeçare një (është hera e parë) si protagonist i një seriali televiziv (është hera e parë). Titullohet «Tulsa...

Luftë, shok dhe indinjatë. Dilema e vijës së kuqe

Ekskluzive – Jürgen Habermas mbi përgjigjen ndaj pushtimit të Ukrainës 77 vite pas mbarimit të Luftës së Dytë Botërore dhe 33 pas përfundimit të një...

Është Peter Handke Kapiten Gremçi i Ballkanit

Kosovari Jeton Neziraj paraqet në Cividale të Friuli një pièce që denoncon mbështetjen e nobelistit ndaj Serbisë gjatë luftës: «Arti nuk mund të jetë...

“Kemi nënvlerësuar ushtrinë ruse”

Bashkëbisedim me Giuseppe De Giorgio, admiral, ish Shef i Shtatmadhorisë së Marinës Ushtarake.   Kur ka filluar lufta në Ukrainë? Do të ishte banale të thuhej se...

Turqia tërheq veton ndaj hyrjes së Suedisë dhe Finlandës në NATO:...

Pas një ngërçi prej rreth dy muajsh, Turqia ka tërhequr javën e kaluar veton e saj ndaj hyrjes së Suedisë dhe Finlandës në NATO....

Transinstria: Fronti i nxehtë i shtetit që nuk ekziston

Transnistria, zyrtarisht Republika Moldave e Pridniestrovit, është një shtet i pavarur jo i njohur nga shtetet anëtare të Kombeve të Bashkuara, pasi konsiderohet de...

Është e mundur të ndahet Pushkini nga Putini?

Kultura e “Rus’it Muskovit” arriti të formohej nga dy burime heterogjene. Rrënja e kulturës religjioze dhe artistike e arriti Muskovinë nga Europa Juglindore (Bizanti,...

Kampionë të ‘82

Në Mundial me kanotiere Franco Selvaggi dhe Beppe Dossena, që në Spanjë qenë, por nuk luajtën, kujtojnë ndërmarrjen e djemve të Bearzot: «Misteri ishte...