Autorët Posts by Periskopi

Periskopi

690 POSTS 0 COMMENTS

Rruga e despotëve

Pushteti e siguron hakmarrjen me goditje populizmi, polarizimi dhe pas të vërtete. Në çfarë synojnë autokratët e rinj sipas Moisés Naím.   Nga fundi i pushtetit,...

Spiuni që donte të bëhej car

Ndodhia misterioze e Mikhail Goleniewski, personazh ambig, që pas një rënieje psikotike, u bind se ishte pinjolli i fundit i Romanovëve.   Periudha e pasLuftës së...

Modeli Putin

“Është e rëndësishme të kuptohet se rusomania aktuale nuk është veçse një simptomë e dobësimit të përgjithshëm të traditës liberale në Perëndim” (George Orwell,...

Johnny Depp vs Amber Heard

Akuza për dhunë, abuzime reciproke, kërkesa ekonomike hiperbolike. Përmbledhja e kauzës ligjore që po shkatërron jetë dhe karriera. Si dhe po përçan Hollywood. Procesi i...

Kritikja e artit Carla Glori ka zbuluar identitetin e vërtetë të...

Bëhet fjalë për Bianca Giovanna Sforza, që ka shërbyer si modele si për Monna Lisa, ashtu edhe për fytyrën e San Giovanni tek Darka...

Historia e Mino Raiola

Mino Raiola (Carmine R.), i lindur në Nocera Inferiore (provinca e Salerno) më 6 nëntor 1967 (54 vjeç). Prokuror sportiv. Sipas klasifikimit të fundit...

Intervistë me Shkëlqesinë e Saj Lendita Haxhitasim, Ambasadore e Kosovës në...

Pavarësia e Kosovës nuk është e njohur universalisht nga komuniteti ndërkombëtar. Prej 27 shteteve anëtare të Bashkimit Europian, 5 nuk e njohin sovranitetin e...

Nëndëqinda e Tretë

Rikthimi në Europë i luftës konvencionale, përplasja mbi civilët, revanshizmi rus si ai gjerman në 1919. Nëntëqinda në shekullin e XXI.   Globalizimi duket në krizë,...

Heshtja e Angelas

Pushtimi i Ukrainës nga ana e Rusisë e ka përshpejtuar në mënyrë të mrekullueshme rishikimin e punës së Angela Merkel.   Kur përfundoi mandati i kancelares...

Duke nxjerrë zëra shqiptarë: Një bashkëbisedim me Margo Rejmer

Mud sweeter than honey (2018, Përkthim anglez 2021) nga gazetarja dhe shkrimtarja polake Margo Rejmer është një portret i akullt i jetës nën diktatorin më...