LATEST ARTICLES

Në Tien An Men Kina shpëtoi nga fati i Bashkimit Sovjetik?

30 vite më parë, Kina shmangu rebelimin: revolta e Pekinit u shtyp me forcë. Ushtria kineze e zbrazi sheshin kryesor nga manifestuesit. Ngjarjet në...

Pse është kaq e vështirë të reformohet policia amerikane

Kur ka nisur të qarkullojë në rrjet filmimi që tregonte çastet e fundit të jetës së George Floyd, shumë e kanë parë të zënë...

Stanley Ho, mbreti i kazinove

Stanley Ho, mbreti i kazinove Historia e pabesueshme e njeriut që ka shpikur Macao Stanley Ho ka ndërruar jetë në moshën 98 vjeçare pasi ka...

Të ndryshojmë qytetet

Jo trafik, reduktim i ndotjes, solidaritet midis njerëzve, masa në favor të më të dobtëve. Gjatë këtyre muajve banorët e qyteteve kanë eksperimentuar një...

Traktatet që bënë Lindjen e Mesme

Lindja e Mesme pas Traktatit Sykes – Picot Traktati i fshehtë Sykes – Picot i majit 1916, me të cilin Franca dhe Anglia do të...

Rusia, referendumi kushtetues: Në çfarë konsiston dhe çfarë do të ndryshojë

I parashikuar të mbahej më 22 prill, referendumi është shtyrë në një datë për t’u përcaktuar, megjithatë mbetet një hap i rëndësishëm për fatet...

“Një 10% më pak demokraci do të zgjidhte shumë prej problemeve tona”

Është teza e ekonomistit Garret Jones, sipas të cilës demokratizimi i vendimeve ia përmirëson cilësinë, ama deri në një pikë të caktuar, përtej së...

Një perspektivë polake për 8 majin 1945, përvjetorin e 75-të e mbarimit të Luftës...

E dini se çfarë po bënte Gjeneral Leopold Okulicki, komandanti i fundit i Home Army, një prej lëvizjeve ushtarake më të mëdha klandestine të...

Çfarë na mësojnë koronavirusët e së kaluarës

Sot 4 koronavirusë janë përgjegjës për ¼ e ftohjeve në të gjithë botën. Por kur infektojnë qeniet njerëzore, për herë të parë ka mundësi...

Mitologjia e Planit Marshall

E kotë të bëhen krahasime me programin që rindërtoi Europën pas Luftës së Dytë Botërore: Pati shumë më tepër para (dhe me fond të...