LATEST ARTICLES

Një intervistë me Profesorin Andrea Crisanti Si ka filluar gjithçka? Si është menaxhuar emergjenca? Do vijë shpejt vaksina? Si të lëvizet në frontin e hapjes së shkollave? Profesor Andrea Crisanti, Drejtor i Departamentit të Mjeksësisë Molekulare dhe Profesor i Epidemiologjisë...
  Bilancet e tyre nuk kuadrojnë më. Algjerisë i duhet që çmimi i naftës Brent, një standard ndërkombëtar për naftën, të rritet deri në 157 dollarë për fuçi. Omanit i duhet që të shkojë në 87 dollarë. Asnjë prodhues arab...
Një intervistë me Gjeneralin Otto Ernst Remer   Gjenerali Remer, cili qe roli i juaj në Luftën e Dytë Botërore? Isha një komandant në front dhe kam komanduar njësi luftarake gjatë viteve të luftës. Përjashtimi i vetëm qe një periudhë tremujore e...
Më shumë sesa të tentojë të hedhë bazat e një shtyrje të çfarëdoshme të zgjedhjeve të radhës presidenciale, Presidenti Trump ka demonstruar edhe një herë akoma se di ta kontrollojë dhe influencojë debatin politik. Analiza e Lucio Martino, anëtar...
Kur shpërtheu lufta në ish Jugosllavi – ishte viti 1991 — milicitë e para serbe që u vërsulën kundër kroatëve qenë ato të Zheljko Raznatoviçit, një krimineli që, veç të tjerash, kishte debutuar si rrëmbyes në Milano, në vitin...
Nga Houston në Chengdu, duke kaluar nëpër San Francisco. Lufta e re e konsullatave e shpërthyer midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës nuk njeh kufij dhe tani rrezikon që të përfshijë ëdo seli diplomatike të dy superfuqive globale. Tani vëmendja...
Prej 10 vitesh vëmendja ndaj së kaluarës – si ajo kombëtare, ashtu edhe ajo e ndarë me vende të tjera – është pjesë përbërëse e politikës së jashtme ruse. Pas Luftës së Dytë Botërore, vendet e Europës Perëndimore kanë...
Arkitektura institucionale e Republikës Islamike të Iranit parashikon praninë e njëkohëshme e organeve me legjitimim popullor dhe të atyre me legjitimin fetar. Një guidë në “shtetin dual” Irani është një aktor qendror në skakierën e Lindjes së Mesme dhe zhvillimet...
KGB-ja, dorasit, mafia Presidenti rus sapo fituar një referendum që i mundëson të qëndrojë në pushtet deri më 2036, kur do të jetë 84 vjeç. Por ndoshta kjo nuk është as dëshira, as ambicia e tij: kjo, thekson në këtë...
Matematika është e dobishme, është kudo dhe për disa deri është e bukur. Megjithatë frikëson shumë njerëz, të cilët mezi arrijnë të orientohen në një botë të qeverisur nga numrat. Ngecni përballë fjalësh si parabolë dhe hiperbolë? Do të donit...