Shkence

Shkence

David Quammen: Njeriu që ka parashikuar koronavirusin

“Toka nuk është vetëm e njeriut” Amerikan 72 vjeçar nga Ohio, David Quammen është divulguesi shkencor më i lexuar dhe më i dëgjuar i momentit....

Coronavirus: Shkencëtarët në kërkim të përgjigjeve

Çfarë është coronavirus? Coronavirus është një familje virusesh të zakonshme, të quajtur kështu prej pikave në sipërfaqen e tyre që formojnë një lloj kurore....

Odiseja e kotë në hapësirë

Njerëzimi imagjinon akoma se një ditë do të mund të jetojë në planete të tjerë. Por 50 vjet nga hapi i parë mbi Hënë...

Nobelisti shpjegon nëse nanorobotët do ta shkatërrojnë apo jo Tokën në të ardhmen

Prej kohësh shkencëtarët po kërkojnë dhe po testojnë në laborator tipologji të ndryshme nanomakinash. Në thelb, bëhet fjalë për një strukturë molekulare detyra e...

Lexim i dyfishtë

Kur lexojmë një tekst në ndonjë pajisje dixhitale, truri jonë nuk arrin ta kapë kompleksitetin, të provojë simpati apo të perceptojë bukuri. Duhet një...

Pse jemi obezë?

Kemi hyrë në epokën e obezitetit. Si ndodhi? Do të mbeteni të habitur   Nuk është se po hamë më shumë, se po bëjmë më pak...

4 pyetje për Marino Niola

Një intervistë me Marino Niola, antropolog, gazetar dhe shkrimtar ushqimor Vegjetarianë, makrobiotikë, krudistë, sushistë, natyralistë, jo gluten, mishngrënës, frutangrënës, lokalngrënës dhe, jo të fundit, qumështofobë....
0FansLike
66,550FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS