Filozofi

Filozofi

Kundër meritokracisë

Ideja e një shoqërie që vlerëson talentin dhe punën nuk ka bërë të zhduken pabarazitë. Përkundrazi, ka krijuar elita të reja të privilegjuarish. Një...

Michel Onfray: “Teoria e gjinisë përgatit transhumanin, objektiv final i kapitalizmit”

Eseisti dhe filozofi Michel Onfray çon për shtyp një libër në të cilin ndërton një teori të diktaturës duke u mbështetur në veprën e...

Çfarë po ndodh me demokracinë?

Është realiteti që tejkalon fantazinë apo fantazia që plazmon realitetin? Fitorja e Zelensky në Ukrainë është vetëm shembulli i fundit i faktit sesi parakusht i...

Noam Chomsky në 360 gradë

“Mjaft më me populizmin: Edhe në Europë, populli po rebelohet kundër elitave që e kanë mashtruar dhe varfëruar, përfshi Obama dhe Clinton që kanë...

Mendimi strategjik në Europë është pak i zhvilluar

Ndërsa Europa progresiste është gjithnjë e më pak e rëndësishme në botë, bota e realpolitikës ka gjithnjë e më shumë influencë ndaj Europës.   Në zanafillë,...

Tribalizimi dhe ideja e së vërtetës

Me rritjen e polarizimit të pozicioneve politike, ndoshta diskutimet tona po ndryshojnë vetë konceptimin e së vërtetës     Ekzistenca e objektivitetit në fushën morale është një...

“Kulturë dhe rrjete sociale, tashmë gjithçka është kalamanizuar. Quajmë “djem” edhe mbi 30 vjeçarët”

Një intervistë me Walter Siti Flet shkrimtari, që sapo ka nxjerrë në botim librin "Pagare o non pagare". “Po përjetojmë një frakturë gjithnjë e në rritje...

Tirani demokratik

Të sigurtë se ekziston diferencë midis regjimit të vjetër komunist dhe sistemit modern liberal? Një filozof i madh polak i kapur me “demonin” totalitar     Teza...

Gomerë, dhelpra, luanë: politika sot

Një intervistë me Ekkehart Krippendorff Ekkehart Krippendorff (i datëlindjes 1934) ka qenë Profesor i Shkencave Politike në Universitetin e Lirë të Berlinit dhe është një...

Rainer Forst: «Jam me Kantin: të drejtat e njeriut nuk janë imperializëm i Perëndimit»

Intervistë me Rainer Forst Më poshtë po botojmë një intervistë të së përjavshmes gjermane Die Zeit me Rainer Forst, filozof politik në Universitetin Goethe të...
0FansLike
66,550FollowersFollow
32,600SubscribersSubscribe

EDITOR PICKS