Autorët Posts by Periskopi

Periskopi

365 POSTS 0 COMMENTS

Frika në katror

Matematika është e dobishme, është kudo dhe për disa deri është e bukur. Megjithatë frikëson shumë njerëz, të cilët mezi arrijnë të orientohen në...

Amnezia madhe

Përbuzja për të kaluarën dhe obsesioni për të ardhmen. “Kultura jonë rrezikon të kalojë tek fleta e bardhë”. Intervistë me Francis O’Gorman Përbuzje e madhe...

Pse policia amerikane (nuk) është raciste. Ja se çfarë tregojnë të...

Me të dhënat në dorë, rezulton një tjetër e vërtetë lidhur me episode e dhunës që shikojnë të përfshirë policinë e Shteteve të Bashkuara....

“Për Amerikën nuk do të ishte ndonjë tragjedi lënia e Italisë”

Bashkëbisedim me George Friedman, themelues dhe CEO i Geopolitical Futures.   Në kohërat e virusit fuqitë kryesore të planetit konkurrojnë për zemrat dhe mendjet e italianëve...

Lufta e pakompromis për “metalet e rralla” (por jo edhe aq)

Thuajse krejtësisht të panjohura për publikun e gjerë (fatkeqësisht, edhe për shumë “ekspertë të fushës”, sa në lëmin politik, aq edhe në atë ekonomik),...

A është vërtet e “jashtëzakonshme” figura e Donald Trump? Disa ngjashmëri...

«Asgjë e rë nuk ndodh nën diell». Është një prej imazheve më të dashura për mendimin realist, por ka mundësi që rrezikon të devijojë...

Lufta hibride e Moskës

Edhe mënyra e bërjes së luftës ndryshon dhe lufta hibride e Moskës, që ka përfituar nga metoda të reja konfrontimi, i është një shembull.   Në...

Gjeopolitika e Gabriel García Márquez

Nga Fidel Castro tek Carlos Andrés Pérez, miqësitë e shkrimtarit kolumbian zbulojnë shumë mbi “qasjen shkencore ndaj pushtetit” të tij. Dhe mbi identitetin latinoamerikan.   Më...

Covid-19. Nga Britania e Madhe një tjetër “prove teknike” lufte informacioni?

Një ish shef i MI6-ës angleze thekson se ka parë prova të reja lidhur me origjinën artificiale të koronavirusit dhe me përgjegjësinë e Kinës.   E...

Profesor Massimo Clementi: “Zangrillo ka të drejtë, virusi u dobësua. Maskat?...

Profesor Clementi, ju dhe Zangrillo jeni vendosur në qendër të furtunës mediatike. (I  pashqetësuar). Pse në furtunë?   Për studimin që keni bërë dhe mbi të cilin...